Workshops


INTERACTIEVE WORKSHOP ARBEID EN BEVALLING  

Bevallen, je doet het niet elke dag, het is dan ook normaal dat je niet zo goed weet wat je te wachten staat. Of wil je het helemaal anders aanpakken na die vorige keer, dan ben je zeker ook welkom in deze individuele workshop.

Een goede voorbereiding op arbeid en bevalling betekent een wereld van verschil voor de beleving van deze intense tijd. Tijdens de workshop gaan we samen met jullie op pad door de verschillende fases van de arbeid en zoeken we samen met jullie naar manieren om de pijn te verlichten, om te ontspannen, om een knip te voorkomen, we bespreken het nut van een geboorteplan en ook worden er duidelijke richtlijnen gegeven over wanneer naar het ziekenhuis te vertrekken (indien je in het ziekenhuis wil bevallen).

We bespreken verschillende houdingen om in te bevallen en ook belangrijke aandachtspunten voor tijdens de eerste uren na de bevalling komen aan bod.

Locatie:

- Praktijk vroedvrouw Hanne: Leuven, Tiensevest 126

- Praktijk vroedvrouw Ariane: Glabbeek, Varentstraat 4

Meer info en inschrijven

- hanne@hetmoederhuis.be of www.vroedvrouwhanne.be

- ariane@hetmoederhuis.be


INTERACTIEVE WORKSHOP BORSTVOEDING 

Deze workshop is bedoeld voor mama's die graag borstvoeding willen geven of nog twijfelen en een beslissing willen maken op basis van correcte informatie. 

Er wordt gestart met de voordelen van borstvoeding voor mama en baby en daarna gaan we concreet aan de slag met tips bij het eerste aanleggen. 

De verschillende voedingshoudingen worden uitgelegd en we doen deze ook eens samen zodat je de handeling al wat onder de knie hebt. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het herkennen van een goede aanhaptechniek van de baby. 

Er gaat ook veel aandacht naar verschillende soorten pijn tijdens de borstvoeding. Welke pijn is normaal en welke niet? Wanneer moet je zeker hulp inroepen en hoe pijn te voorkomen.

Er wordt besproken hoe je je lichaam al tijdens de zwangerschap kan voorbereiden op de borstvoedingsperiode.

We bekijken wat je allemaal nodig hebt voor de borstvoedingsperiode, we geven advies over wat wel en niet aan te kopen. 

Ook proberen we wat tips mee te geven voor de partner, want borstvoeding geven doe je niet alleen.

Feiten en fabels over borstvoeding waar je ongetwijfeld mee geconfronteerd wordt tijdens de zwangerschap en je soms doen twijfelen, worden besproken en vragen worden beantwoord.

Deze workshop is er niet alleen voor mama's die nog geen ervaring hebben met borstvoeding. Ook al is het een tweede of een derde keer, wat opfrissing of wegnemen van bepaalde twijfels of angsten kan zeker ook tijdens deze sessies.

Locatie:

- Praktijk vroedvrouw Hanne: Leuven, Tiensevest 126

- Praktijk vroedvrouw Ariane: Glabbeek, Varentstraat 4

Meer info en inschrijven

- hanne@hetmoederhuis.be of www.vroedvrouwhanne.be

- ariane@hetmoederhuis.be INTERACTIEVE WORKSHOP EERSTE HULP BIJ BABY'S EN JONGE KINDEREN 

Een ongeval is snel gebeurd. En als ouder, grootouder, babysitter of kinderverzorgster kan je maar beter voorbereid zijn op wat je best doet bij kleine of grotere ongevallen bij baby's en kinderen. Daarom bieden we in ons moederhuis een interactieve workshop aan waarin we thema's zoals verstikking, brandwonden, vergiftiging, wondzorg, stuipen, reanimatie, insectenbeten en nog zoveel meer behandelen.

Je leert eerste hulp toe te dienen in verschillende situaties en de reanimatietechnieken (volgens de laatste ERC-richtlijnen) worden op poppen aangeleerd. 

Locatie: Glabbeek - Varentstraat 4

Inschrijven via ariane@hetmoederhuis.be